logo melissa milis

DIY: Mississippimoddervlaai

Ik kwam op het idee om af en toe een kleine DIY te posten hier! Altijd leuk. Ik volg er zelf ook vaak op blogs en dus hier is voor jullie een recept voor een overheerlijk maar zware chocoladetaart. Ik vond het recept niet zo heel makkelijk (voor een kook-leek zoals ik ;-)) maar uiteindelijk is het toch gelukt ;-) Ik haalde het recept uit een pas gekocht boek: "het hummingbird bakboek". Iedereen die gek is op Londen en cupcakes, weet dat dit één van de beste bakerys is in Europa. Zeker uitproberen dus.


Recept voor een overheerlijke maar zware mississippimoddervlaai.

1. Kruimeldeeg maken (ofwel kopen ;-) dat doe ik volgende keer om het iets makkelijker en vooral sneller te laten gaan)
Meng 260gr bloem, 1 theel zout en 110gr boter (+ enkele eetlepels (2 a 3 ) water om het beter te laten mengen). Ik heb zelf geen echte keukenmachine (nog niet rijk hé ;-)) dus ik deed alles met de hand (en heb daarom ook wat extra lepels water moeten nemen).



Het deeg moet daarna in een bolletje gerold worden en 1 uur in de koelkast rusten (vooral dat maakt mij al irritant en doet mij besluiten om volgende keer kant en klaar deeg te kopen ;-)). Na 1 uur (stiekem 45 minuten) moet ik het deeg uitrollen (wegens geen deegroller, een fles ouzo -drank heb ik altjid in huis ;-)) Het deeg uitrollen ging ook niet fantastisch ;-) dus nogmaals: volgende keer koop ik deeg :D (of een keukenmachine als manlief veel centjes verdiend).
Het deeg kan dan in een taartvorm (ong 23 cm) en mag 20 minuten de oven in op 170 graden.



Terwijl het deeg in de oven zit, maak je het chocolademengsel. Hiervoor gebruik je 150 gr chocolade, 2 eetlp rietsuikersiroop en 50gr boter (au bain marie laten smelten) en in een andere kom 6 eieren, 1 eetl vanille en 300 gr lichtbruine basterdsuiker mengen. Als de chocolade gesmolten is, mag je die na een beetje afkoeling (zodat de eieren niet bakken als je de chocolade erbij doet ;-)) in het eiermengsel doen en alles goed onder elkaar roeren. In de ondertussen gebakken (en beetje afgekoelde) kruimeldeeg taart gieten... (ja...nu zie je stiekem hoe mislukt mijn kruimeldeeg wel niet was ;-))



Terwijl de taart een 30 tot 45 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden gaat... kan je al slagroom (3,5dl) beginnen opkloppen (je kan er een beetje suiker bijvoegen indien je wil maar de taart is op zich al zwaar genoeg). Daarnaast heb je ook nog chocoladevlokken nodig (maar wij (alé eigenlijk manlief, dat moest ik verplicht vermelden) hebben zelf chocolade schilfers gemaakt). ;-)



Eenmaal de taart klaar is... moet je OPNIEUW (wat een moeilijke taart voor ongeduldige mensen zoals mij) wat wachten. De taart moet minimum 1 uur afkoelen in de koelkast (hij mag zelfs een hele nacht rusten maar zolang kon ik natuurlijk niet wachten ;-)). Uit de koelkast halen en versieren met slagroom en chocolade en KLAAR! :-)
Toegegeven, hij ziet er minder afgewerkt en netjes uit dan de voorbeeldtaart, maar ik vind dat het toch al goed gelukt is voor de eerste try-out!



Moest iemand hem ook proberen, laat me gerust de resultaten zien (of proeven ;-))! Ben benieuwd!
Eet smakelijk!

Liefs,
Melissa

ps. wat vinden jullie van DIY op deze blog? Ben van plan om er nog enkele op te zetten (met onder andere het schilderen van een oude kast :-)) Geen idee of jullie daar interesse in hebben, maar het is gewoon leuk om te posten. Binnenkort hopelijk in een nieuwe lay-out van de blog! X
at 9:22 PMComments (8)

8 comments :

severien said...

mmm, heerlijk slecht voor de lijn. ziet er zéééér lekker uit :)
en ja ik hou wel van DIY!! :)

melissamilis said...

Idd zeer slecht voor de lijn (en laat het nu net zijn dat elke keer ik denk erop te gaan letten, ik net nog meer zin heb ik taart bakken ;-)). Meer DIY komt er dus lekker aan! Bedankt! ;-)

Lies said...

Laat de DIY maar komen :)
hmmmm....en de taart ziet er super-lekker uit...eens proberen.

Laurein said...

Ik ga hem zeker eens proberen en zeker DIY doen, heel fijn om te lezen en te denken " hey dit ga ik ook eens proberen" :)

melissamilis said...

ik ben benieuwd om de try-outs van jullie ook eens te lezen, moest je eraan beginnen ;-) X veel succes ermee :-)

Imelda said...

Oh ziet er echt ongelofelijk lekker uit! Ik krijg er honger van!
Ik ben ook voorstander van de DIY!

Janina Modaal said...

Amai, dat ziet er overheerlijk uit!
En de naam alleen al :).

Anja said...

hmm ziet er super uit

hello my dear

i am a girl named melissa, married to a boy named jan. together we are building a house, photographing and filming weddings, dreaming of a creative life, inspiring you all with wedding ideas and learning each day to be happy.

Affiliates

Solden 2015 250x250 EU_175x175.gif brussels airlines Solden bij bol.com! BE NL Mens 200x200 Accessoires