logo melissa milis

DIY: van oude naar nieuwe kast in muntgroen!
Een tijdje geleden poste ik hier een DIY voor de mississippimoddervlaai. Blijkbaar viel die wel in de smaak ;-) dus hier een nieuwe DIY! Een paar dagen geleden nam ik samen met Jan de tijd om EINDELIJK een oude kast te herschilderen. We vonden de kast op kapaza en hebben hem al sinds onze verhuis maar vonden nooit de tijd om hem in een nieuw jasje te steken. Daar moest verandering in komen :-)

Hierbij de DIY.Wat heb je nodig?

- verf voor hout. Ik heb fassicoat gebruikt, dit is een begin en eindlaag in elkaar (matte verf). Wil je liever blinkende verf koop je eerst een primer en zet je er daarna nog een laag verf op (indien van mathys: fassilux of fassilux satin).
- schuurpapier
- verfborstel en roller
- plakband (speciale die niet te hard kleeft ;-))
- bakje voor de verf in uit te rollen

- veel moed, krantenpapier & slechte kleren ;-)Hoe begin je eraan?

1) Schuur de kast & plak de raampjes of elementen die niet geschilderd moeten worden af. Daarna afstoffen & eens kuisen met wat water & ontvetter (zoals dreft of cleanoline) zodat de kast geen stof meer bevat.

2) De kast schilderen in je favoriete kleur! Ik heb gekozen voor dat muntgroen dat je tegenwoordig overal ziet (denk: nagellakjes enzo).

Daarna laten drogen & opnieuw lichtjes schuren & een tweede laag aanbrengen. Voor heel sterke kleuren (zoals felrood of groen) herhaal je dit best nog een derde keer.

En klaar is de kast!
Jammer genoeg is het veel sneller uit te leggen dan het zelf te doen ;-) dat geeft ook een verklaring waarom de foto's zo donker zijn, we hebben eigenlijk avondjes liggen schilderen ;-) maar de kast is klaar & geeft nu net genoeg ruimte om mijn naaigerief in te plaatsen :-)

Tot zover mijn DIY.
Waarschijnlijk één van mijn laatste blogberichtjes voor deze week want het is al een heel hectische periode geweest en deze week is daar niet anders in. De voorbereidingen voor de handmade in Belgium markt vragen nog VEEEEL voorbereidingen & ik heb ook nog wat shoots op het programma staan! Druk dus... en daarom neem ik even afscheid van de blog. In september ben ik er terug! (met de winnaar/winnares van de giveaway!!)

Veel liefs,
Melissa

ps. en moesten jullie je afvragen waarom ik nu ineens zoveel afweet van schilderen, dan kan ik jullie vertellen dat ik naast fotografe en grafisch ontwerpster ook werk als verfster/behangster bij mijn papa en ook in een verf en interieurwinkel werk.

Ja hoor, een creatieve job is niet evident :-) dus die ander job geeft me genoeg zekerheid om jullie elke dag van wat creatieve fotografie te voorzien!
at 5:49 PMComments (15)

15 comments :

Oontje said...

Ik vind hem fantastisch! Goed gedaan!
En als ik jullie kast zie ben ik dolblij dat ik de kast van de buren van het containerpark heb gered :-)

Laurein said...

Mooi resultaat :) En goeie kleur, enkel ben ik nog niet in de levensfase van 'ik knap mijn huis op'. Maar als het zover is ga ik ook zoveel mogelijk zelf proberen te doen!
Ik vind je DIY-kes tot nu toe super x

melissamilis said...

Ja Oontje: redden wat er te redden valt hé! ;) kasten heb je nooit teveel (alé Jan denkt daar wel anders over) ;-)

@ Laurein: eens je dan wel in die fase zit - heb je weer zo weinig tijd ;-) bedankt voor het complimentje!

Koekepeertje said...

toch een heel klusje vind ik altijd, maar leuk als je weet dat
1.de kast meestal weinig heeft gekost
2.je interieur er zo leuk uitziet door iets een likje verf te geven!

Mooi mooi mooi!

Janina Modaal said...

Supermooi is dat geworden!

Petra said...

Oh, supermooi gedaan!!

Aleida said...

Leuk zeg!

severien said...

Die zou prachtig staan in mijn hobbykamer, ik heb een muntgroene naaimachine en een naaikistje met muntgroene pootjes en knopjes. ;)

Imelda said...

Echt super gedaan, het resultaat mag er echt zijn!
De kleur is echt mooi en de kast zelf ook!

Ik doe dat zelf ook graag, meubeltjes een kleurtje geven. Ik zou echt elke kast in de kringwinkel meenmene moest mijn vriend mij niet tegenhouden.

Imelda said...

Bedankt voor het succes wensen!

Ik kan niet wachten tot het de 28ste is. Ik hoop dat mijn examen snel gedaan is, dan kom ik zeker af naar Hasselt. Echt een super initiatief.

Neel* said...

Uit'munt'end! ;)

m.fay said...

wonderful and fun!

m.fay
http://www.amateurcouture.com

stop by to say hello.
x

Juliette said...

Super!! Wat een gave kleur!!!
Leuke blog ook :)
X Jul (van www.juul-gemaakt.blogspot.com)

Anonymous said...

Geweldig! Ik ben al een tijdje op zoek naar die kleur, maar kan maar niet de juiste tint vinden. Welke verf, merk en kleur heb jij hiervoor gebruikt?

Anonymous said...

Wat een super kleur! Zou je alsjeblieft willen aangeven welke kleur dat is? Alsjeblieeeffttttt :)))))hello my dear

i am a girl named melissa, married to a boy named jan. together we are building a house, photographing and filming weddings, dreaming of a creative life, inspiring you all with wedding ideas and learning each day to be happy.

Affiliates

Solden 2015 250x250 EU_175x175.gif brussels airlines Solden bij bol.com! BE NL Mens 200x200 Accessoires