logo melissa milis

Friday. It's Movie Time {Lars and the real girl}

Hoidiehaai folks!

Hoe is het met jullie?
Gevochten op de stoffenverkoop van Fragile?
Lekkere vegetarische gerechten gemaakt?
Of gewoon heel erg veel op blogger gezeten?

Wat lees ik toch leuke verhalen van jullie hier op blogger! Ik kan het dus niet laten en moet zelf ook nog eens schrijven :-)

Het is weekend dus maak ik even tijd om een film voor te stellen. Deze week eentje van mijn aller-favorieten. Als ik een top 10 moest samen stellen zat die film er zeker in. Ik zag de film een aantal maanden tot zelfs enkele jaren geleden (hij kwam uit in 2007) maar ik wou hem vandaag toch even voorstellen aan de mensen die hem nog niet gezien hebben. Hij is ECHT de moeite.
Zowel Jan als ikzelf vonden het een heel geslaagde film."Lars and the real girl" is een mix tussen comedy en drama. Een film die een beetje absurd is maar toch niet TE. Het maakt de perfecte middenweg tussen het absurde en alledaagse. Je voelt, alhoewel het verhaal absurd is, toch veel overeenkomsten met het hoofdpersonage en zijn verhaal.

De film is opgebouwd rond 'Lars' een eenzame, jonge man die nog geen 'echte' relatie heeft gehad. Op een dag stelt hij zijn perfecte vrouw voor aan zijn broer en zus. Het enige rare aan dit verhaal is dat zijn 'perfecte' vrouw een sexpop is die hij kocht op het internet. Alhoewel het gaat om een sexpop, wil hij geen seksuele relatie met de vrouw maar wel een diepgaande band met haar opbouwen. Zijn broer denkt dat hij gek wordt (en als kijker denk je dat ook) maar na een tijdje aanvaarden ze zijn gedrag en ontstaat er een prachtig verhaal (en ineens is alles veel minder absurd dan het leek). Gaandeweg de film zie je hoe Lars voor de pop zorgt alsof het zijn 'echte' vrouw is. Heel erg raar klinkt dat hé? Maar uiteindelijk is het een prachtig verhaal, droevig (en een beetje zielig soms) en toch ook mooi. Het klinkt raar maar de film geeft weer hoe iedereen op zijn manier 'gelukkig' kan zijn, op welke manier dan ook.Een prachtige film.

Moest je de film gaan kijken (of al gezien hebben), laat zeker weten wat je ervan vond!

Liefs,
Melissa
at 1:07 PMComments (10)

10 comments :

severien said...

Ziet er leuk uit. :) Bedankt, ik ga 'm zeker eens bekijken!

melissamilis said...

laat me zeker weten wat je ervan vond :)

Laurein H said...

Ik heb echt liggen wenen toen bianca dood ging, zo'ne aanrader en zeker als je ryan gosling zal goed vond in the notebook.
Misschien nog een filmtip: desert flower,
gaat over da somalisch topmodel dat besneden was ..

Silke said...

Die wil ik zeker zien, lijkt me wel my cup of tea!

Melissa, je give-away is toegekomen, check mijn blog maar eens!

The Sister Of... said...

Ja, da's ne goeie film hé! Dat komt waarschijnlijk ook wel omdat Gosling er in meedoet, die heeft toch iets speciaal.
Ik ga vanavond nog een keer naar "Rachel getting married" kijken, blijft ook één van m'n favorieten! Toch ook al gezien?

Cathy said...

Heb ooit het begin gezien, maar ik kon toen niet verder kijken; Heb me altijd voorgenomen om hem verder te kijken, maar is er tot nu toe nog niet van gekomen... :(

melissamilis said...

Woops, sister of... die heb ik nog niet gezien (en ik ga nu meteen checken) Ik ben altijd zeer benieuwd naar nieuwe films die mensen mij aanraden! Altijd leuk :-)
Dus als er nog mensen zijn die een tip hebben :)

@ Cathy: tijd maken om hem te zien! Je gaat het je niet beklagen.

En Silke: LEEEEUKKK :)

Anonymous said...

Bedankt voor je lieve reactie! Ik zou deze film wel eens willen zien, had er eerlijk gezegd nog niet over gehoord. Dus dankje voor de tip!
Liefs, Maike

Imelda said...

Nog niet gezien, maar hij klinkt wel heel tof!

Hilaloeya said...

leuke blog! Geweldigg!
Volg je me ook? Ik zal je terug volgen!

xx
www.fashionrnbw.blogspot.com

hello my dear

i am a girl named melissa, married to a boy named jan. together we are building a house, photographing and filming weddings, dreaming of a creative life, inspiring you all with wedding ideas and learning each day to be happy.

Affiliates

Solden 2015 250x250 EU_175x175.gif brussels airlines Solden bij bol.com! BE NL Mens 200x200 Accessoires