logo melissa milis

Friday. It's Movie Time {Youth In Revolt}Deze week een bizarre maar toch wel leuke film. Verrassend is het woord.

'Youth in Revolt' is een film over een 16 jarige jongen Nick. Nick heeft nogal aparte (lees: marginale) ouders en terwijl ze op een camping verblijven krijgt Nick gevoelens voor het meisje Sheeni. Hij is meteen gek van haar. Toch weet hij niet zo goed wat te doen met die gevoelens, Nick is namelijk een intelligent persoon maar toch wel een buitenstaander (Je weet wel, zo een figuur die later schrijver wil worden en niets van de wereld heeft gezien).

Omdat hij zo gek is (en dat mag je letterlijk nemen) van Sheeni zoekt hij op verschillende manieren naar een uitweg om voor altijd dicht bij Sheeni te kunnen wonen. Uiteindelijk krijgen we de 'dubbele' (ook weer letterlijk te nemen) persoonlijkheid van Nick te zien. Dit gaat het hele verhaal door waardoor het een marginaal en verrassend aspect krijgt. Sheeni is op zoek naar een bad boy, liefst met een franse, hese stem die haar in lichterlaaie zet. Nick zal daarin antwoorden door een alter ego op te bouwen: francois.De film draait om het puber zijn: opkomende seksuele gevoelens, rebel zijn & daarbij de nodige fun...

De film speelt zich af in het komedie genre (althans zo lees ik het toch overal) en is ook al vaak een coming of age-film genoemd. Beide kloppen wel maar voor mij was het toch niet enkel komedie. De film is zo dubbel dat je soms een vervreemdend effect krijgt, het is geen platte film met enkel onderbroekenlol voor mij. Doordat het verhaal zo dubbel is en soms echt wel uit de hand loopt heb ik meer het WTF!gevoel en daardoor werd het soms idd wel grappig ;-)

Vele reviews bestempelen deze film als een tienerfilm die zijn best wil doen om indie over te komen en daarin mislukt. Daarin ben ik het niet meteen eens. Ik denk dat je moet openstaan voor het concept en als je eerlijk kijkt naar de film, je ook wel jezelf (als 16jarige) herkent in de film. Iets of iemand willen zijn (met alles wat daarbij komt kijken),al is het hier wel uit te context gerukt en wat gemarginaliseerd. Al bij al geen slechte film vond ik. Of ligt dat meer aan het feit dat mijn favoriete acteur (michael cera) er weer een hoofdrol in speelt... wie zal het zeggen.


trailer

Graag de mening van men lezers dus :-)

Liefs.
Melissa
at 9:20 AMComments (4)

4 comments :

severien said...

Ik heb echt wel meerdere keren luidop gelachen bij het kijken van deze film, vond'm wel leuk. Een beetje hetzelfde niveau zoals Juno vond ik, grappig, beetje indie, maar vooral heel ontspannend en ontwapenend. Maar nog net niet zo goed als bvb Little miss sunshine. En Michael bewijst weer dat hij een pak kan acteren, hoe hij Francois speelt is subliem gewoon. Vond het ook heel herkenbaar, hoe je als tiener graag iemand anders zou zijn... En dat Steve Buscemi meespeelt in deze is ook een plus!!

Jolien said...

Ik heb nog nooit van deze film gehoord, maar hij lijkt me wel tof!

melissamilis said...

Idd Severien, zijn acteertalent is top ;-)
De film is idd niet bij de top maar ook helemaal niet slecht!

@ Jolien: zeker kijken :)

Anonymous said...

Pas geleden zag ik de trailer in de bioscoop, eerst had ik echt zoiets van 'wat is dit?' maar al snel merkte ik dat dit wel een bizar geniale film zou zijn. Ze hebben er echt de perfecte acteur voor gecast =']

Vanavond ga ik erheen dus ik ben benieuwd!

hello my dear

i am a girl named melissa, married to a boy named jan. together we are building a house, photographing and filming weddings, dreaming of a creative life, inspiring you all with wedding ideas and learning each day to be happy.

Affiliates

Solden 2015 250x250 EU_175x175.gif brussels airlines Solden bij bol.com! BE NL Mens 200x200 Accessoires