logo melissa milis

Outside {trip naar florida}Volgende week zitten we al in het warme amerikaanse Florida en de zenuwen slaan stilletjes toe. Tot vorige week was er weinig geregeld buiten de motels en auto/vlucht. Duidelijk tijd om de florida-gidsen en forums af te schuimen naar info. Ik heb de Florida-gidsen ondertussen doorgenomen (lezen tot je in slaap valt in bed en zelfs tijdens middagpauzes nam ik snel een pagina of 4 door!) Moeilijk hoor, twee jobs een huishouden en reizen plannen (haha), hoor mij bezig ;-)

Uiteindelijk kwamen we tot een basisplan met onze favoriete dingen die 12 dagen. We gaan enorm veel kilometers moeten rijden maar gaan proberen zoveel mogelijk te zien. Informeren en lezen bleek heel belangrijk. Hier een overzichtje, geschreven om mezelf een overzicht te geven van de reis maar ook om de thuisblijvers een overzicht te geven van onze reis. Lijkt me leuk dat jullie kunnen zien wat we aan het doen zijn daar in het verre Amerika! Zijn jullie elke dag in gedachten toch ook een beetje daar!

Een korte samenvatting van onze planning...
We starten ons avontuur in Miami. We komen de eerste dag heel erg laat aan en gaan meteen op zoek naar onze huurwagen en motel. De volgende dag hopen we alle belangrijke regio's van Miami te bekijken: Miami Beach, Downtown & little Havana en afsluiten willen we die dag met Coral Gables en Coconut Grave. JaJa, die namen zeggen jullie natuurlijk niks dus nu in gewoon taal: we gaan stranden bekijken, langs de kust (met art deco gebouwen) richting centrum rijden waar we het Vizcaya museum gaan checken en de cubaanse wijk little havana. Daarnaast gaan we proberen om een Millionaire's Row sightseeing cruise te doen langs huizen van beroemdheden. We sluiten de dag af in South Beach. De plek bij uitstek om rollerbladers te spotten, fotomodellen en allerlei andere typische miami-dingen.

Drukke dag dus... Miami in één dag bekijken is geen lachertje. De volgende dag rijden we door naar ST. Augustine. Onderweg komen we voorbij Fort Lauderdale en het Kennedy Space Center. Tijd om te stoppen hebben we wellicht niet want het is een tocht van meer dan 500 km.In ST. Augustine proberen we de historische wijk te bezoeken. We volgen St. George doorheen het stadscentrum (te voet of met het bezoekerstreintje). St. Augustine is een europese nederzetting met spaanse, engelse en amerikaanse invloeden. We rijden de dag erna door naar Orlando. Onderweg komen we voorbij daytona beach, een populaire plaats bij jongeren. Het is de enigste plaats in Florida waar je met de auto over het strand mag rijden.Vervolgens hebben we drie dagen (wat een luxe tov die 2 dagen) om Orlando te bezoeken, al bleek al heel snel dat drie dagen onmenselijk weinig is om Orlando te bekijken. Orlando is bekend van zijn gigantische aanbod aan (disney)pretparken. Disney alleen telt al 120 vierkante kilometer aan pretparkgebied, reken daar ook de andere pretparken bij en je hebt genoeg om een ganse maand in Orlando te blijven. Op deze drie dagen zullen we afhankelijk van het weer één of twee pretparken bezoeken en één waterpretpark als het weer het toelaat. Alhoewel er ook enorm veel andere dingen te zien zijn ... zullen we wellicht enkel de kans hebben om dit te doen. Als je weet dat je in één pretpark makkelijk twee dagen kan rondlopen, is drie dagen echt weinig. Toch gaan we één dag houden om te SHOPPEN ;-) jawel. Orlando heeft de grootste winkelketens van Amerika, daar moesten we ook tijd voor maken ;-)Onze reis gaat verder via Sarasota (waar het dat weekend toevallig middeleeuwse kermis is ;-) geen idee wat ik mij hierbij moet voorstellen). In Sarasoto zullen we het stadscentrum checken, er zijn alweer heel mooie stranden en mooie tuinen.Onze laatste stop is in Key West. Je moet Key West bezoeken via een heel erg lange brug over het water. Het is dan ook geheel omgeven door zee. Overdag bezoeken we Bahama Village, een wijk die vroeger bekend stond om het openbaar druggebruik maar nu leuke vlooienmarktjes heeft en leuke shops en restaurants. 's avonds is dat niet de allerveiligste plaats dus begeven we ons naar Mallory square, een plek waar iedereen bij elkaar komt om naar de zonsondergang te kijken. De volgende dag nemen we de tijd om de bekendste weg Duval Street af te lopen. Hier heb je alle typische dingen zoals restaurants en shops maar kan je ook een grote vlindertuin bekijken. Key west is ook bekend voor het duiken, vissen en meevaren met catamarans. Jammer genoeg hebben we hier wss niet genoeg tijd voor. We rijden door naar Miami. Onderweg proberen we nog de Everglades te bezoeken indien mogelijk, een enorm groot natuurgebied met veel dieren.

In Miami verblijven we nog één nacht, om die ochtend heel vroeg terug naar België te keren...

Wat zal de reis snel om zijn.
Mijn camera zal echter de kans geven om jullie na de reis een beetje te laten meegenieten.
Ik hoop er prachtige beelden te maken!

Ik hoop dat jullie tijdens mijn afwezigheid een beetje kunnen volgen wat we daar doen en kijk er naar uit om terug te komen met beelden en verhalen!

Ik kruip de zetel in naast Jan-lief (ocharme hij zit nog maar in de helft van zijn 'snel-te-lezen-florida-boekjes')


Veel liefs,
Melissa
at 7:35 PMComments (5)

5 comments :

Karen said...

Spannend! Alvast veel succes en ik hoop dat jullie wat zon meebrengen naar hier. Laat je maar eens goed gaan en geniet zeker driedubbel :) Wel terugkomen hé ;)

Iris said...

Dat wordt vast een reis om nooit te vergeten. Ik kijk uit naar je beeldverslag!

" me " said...

waw ! klinkt spannend en interessant !
Geniet ervan !

Silvitanova said...

Oh, mag ik mee? Ik ben slecht één keer in Amerika geweest en wel in Florida! Heeeerlijk. Miami, cocnut grave, Everglades, Daytona Beach. Zo mooi, zo heerlijk. Kan niet wachten om eens terug te gaan! I love road trips!
Veel plezier!

Silke said...

hai! ik weet niet of je al weg bent of niet, maar anders errrg veel plezier daar! ziet er in ieder geval prachtig uit. en nog bedankt voor je complimentje!

hello my dear

i am a girl named melissa, married to a boy named jan. together we are building a house, photographing and filming weddings, dreaming of a creative life, inspiring you all with wedding ideas and learning each day to be happy.

Affiliates

Solden 2015 250x250 EU_175x175.gif brussels airlines Solden bij bol.com! BE NL Mens 200x200 Accessoires