logo melissa milis

HIATUS.


De was die moet gestreken worden puilt niet enkel over in de wasmand, ook de schoenen in de schoenenkast zijn allemaal vuil en op elkaar gestapeld, ikzelf zie eruit alsof ik mij in maanden niet meer voor de spiegel heb begeven en welja mijn lijf voelt alsof het in maanden geen bed meer heeft gevoeld.

Tijd voor verandering dus.

Een klein jaartje geleden zat ik met wilde dromen. Een eigen zaak, doen waar ik van hou. De beslissing om mijn job op te zeggen en halftijds te gaan werken, wel die heb ik mij echt nog niet beklaagd. Ik kan nu na mijn uren doen wat ik graag doe, mijn droomjob uitwerken! Wel begint het gevoel te knagen dat ik er zoveel tijd in steek en nog maar een paar minuten per dag voor mezelf heb. Werken & Werken. Soms meer dan 12u per dag.

Ik kon een jaar geleden echt niet inbeelden hoe ik OOIT aan klanten zou geraken en vandaag de dag: de mailtjes stromen binnen. Ik doe de ene shoot na de andere en werk de shoots uit op computer, de ene na de andere. Stilletjes ben ik mij een bandwerker beginnen voelen...

Gisteren lag ik ziek in de zetel, tijd dus om hier even bij stil te staan.

Ik ben deze job gaan doen omdat ik het graag doe... dat ik er uiteindelijk ooit geld mee zal verdienen is heel erg leuk meegenomen maar nooit mijn hoofddoel geweest. Ik wil graag creatief zijn, vernieuwen en nadenken over nieuwe concepten en hier was de laatste weken echt geen tijd meer voor. Shoot na shoot werkte ik af.

Ik deed heel mijn verhaal gisteren aan Jan en bekende ook dat ik eigenlijk graag eens een kleine maand zou vrijhouden om terug na te denken over de richtingen die ik wil uitgaan. Ik heb zoveel ideetjes maar die zullen nooit uitgewerkt worden zolang ik er geen tijd voor maak. Vandaar mijn besluit.

In Januari neem ik een hele maand de tijd om voor mezelf en eigen projecten bezig te zijn. Op mijn eigen tempo.
Van een webshop spreek ik al enkele weken maar er was nooit tijd voor, dus dat idee wil ik die maand ook eens uitwerken. En mijn grafisch werk zou ik graag ook nog meer naar voor kunnen schuiven dus ook dat wil ik bekijken. Verder plan ik begin volgend jaar ook twee weken om nog eens met Jan een verre reis te maken. Begin 2010 verliet ik mijn job om creatief zelfstandige te worden, wel begin 2011 neem ik terug een maandje tijd om te herbronnen. Begin van het jaar is daar ideaal voor toch?

Vandaar: Januari is vanaf nu MIJN maand!

Vanaf februari kunnen jullie mij terug beginnen boeken!
Ik kijk er naar uit om terug te herbronnen & jullie met heel veel nieuwe dingen te be-bloggen! :-)


Liefs,
Melissa

ps. ik weet zeker dat ik niet de enige ben die hier tussen de creatieve blogsters met dit probleem zit. Ik lees er wel vaker over & kan maar één tip geven: maak die beslissing om er even tussenuit te gaan, even tijd voor jezelf. Hoe graag ik ook met deze job bezig ben, soms is er tijd nodig om terug na te denken en stil te staan bij je concepten en liefde voor het vak. Januari zal ons goed doen :-)

Oh en BTW bloggen is geen 'opgave' nog een 'job' dus je zal mij niet moeten missen op blogger hoor ;-)
at 9:20 AMComments (12)

12 comments :

zsazsazsu said...

Moesten we tijd kunnen kopen dan ben ik de eerste in de rij om dat te doen. Geniet met 200 % van je vrije maand want voor je het goed en wel weet is't alweer om.

Leen said...

Wat een goed plan! Hopelijk kunt ge dan in alle rust superveel energie en plannnen opdoen :)

severien said...

Da's een heel goed idee. Ik lees aandachtig en probeer er al lessen uit trekken, want ik ben op zoek naar vast werk, om dan na verloop van tijd in bijberoep grafische vormgeving te doen. Maar alles op zijn tijd, eerst alles op z'n plooi laten vallen en dan zien we wel weer...
Veel succes meid, een maandje vakantie is je zeker gegund.. Nu heb je weer iets om naar uit te kijken, da's altijd leuk.

Leen Stynen said...

hoi melissa, hoop dat januari voor mij ook MIJN maand wordt. tijdskrediet aangevraagd, hoop dat t goedgekeurd wordt, zodat ik ook wat kan herbronnen. mss neem ik in de loop van volgend jaar nog wel es contact met je op om eens te horen hoe jij er eigenlijk mee begonnen bent, zo je job opgeven, halftijds gaan werken en halftijds zelfstandige worden.

geniet ervan!
groet, Leen

Karen said...

Dat gaat je goed doen Melis ;)
Ik mis jou.. Liefs!

melissamilis said...

Hey lieve volgers

Bedankt voor jullie lieve woordjes. Ben heel erg zeker dat ik de juiste beslissing maak ;-)

@ Leen: je mag gerust info vragen (zat zelf ook met heel veel vraagtekens toen ik begon - en nu nog steeds hoor ;-))

@ Karen: ik mis je ook =/

@ Severien: een pakketje in de brievenbus heeft me wel wat vrolijk gemaakt moet ik eerlijk toegeven ^^

Anonymous said...

Hey Melissa! Moet je zeker doen een maandje rust nemen, daarna kan je er weer tegenaan vliegen met nieuwe ideeën! Ikzelf heb nu noodgedwongen rust, maar hierdoor kan ik wel bezig zijn met de dingen die ik graag doe, al verdien ik er (nog) geen geld mee. Zo zal mijn website binnenkort klaar zijn (iets wat ik ook al lang wou doen) en waar ik nu dan eindelijk de tijd voor had om het te doen. Het idee van een webshop spookt ook al lang rond in mijn hoofd. Ben dus ook zeker benieuwd naar die van jou! Die van mij zal er ook nog ooit komen, maar nu eerst alles op alles zetten om een toffe job te vinden & dan kijk ik weer verder. SUCCES ermee Melissa!
-xxx- Jacinta

melissamilis said...

Hey Jacinta,

Lief berichtje. Denk dat alle studenten uit onze richting wel een beetje met hetzelfde probleem rondhollen ja. Fijn om je positieve berichtje te krijgen. Tijdens die maand zal ik er ook nog is werk van maken om wat volk van de klas bij elkaar te krijgen voor een drink fzo ;-)

Ps. de website ziet er goed uit (ben soms eens bij Jan aan het piepen naar de vorderingen ;-))

MarjoleinLoveVintage said...

Ik heb ook besloten toen ik na mijn studie een paar maanden was gaan reizen met mijn vriend dat mijn droom was om een een "winkeltje" met vintage te hebben. Na een paar jaar part time gewerkt te hebben en daarnaast aan www.Vintagestore.nl te werken is het me sinds 3 weken gelukt om full time aan mijn eigen vintage walhalla te werken. En over een tijdje misschien een real-life winkel. Dus alles is mogenijk als je het einddoel maar voor ogen houdt en natuurlijk genieten van de dingen die je doet!

Jan said...

Het zal je goed doen!
Samen maken we er wel iets succesvols van :-)

Tiene said...

puike beslissing, heb hetzelfde gevoel en heb maandag mij eerse dag van mijn 'deeltijds' werken (90% wel maar maar is n begin) en voel al ongelofelijk goed!! dat ik af en toe 1 dagske vrij ga hebben
veel succes

Juffertje said...

groot gelijk! 't is je volledig gegund.
Wat ga ik blij zijn als ik ben afgestudeerd...Het mooie aan mijn toekomstige beroep, veel vakantie!
Maar ik ben niet zo iemand die het doet voor de vakantie hoor! Naar mijn mening hou je de opleiding niet vol als dat u enige motivatie is. 't gewoon mooi meegenomen :)

hello my dear

i am a girl named melissa, married to a boy named jan. together we are building a house, photographing and filming weddings, dreaming of a creative life, inspiring you all with wedding ideas and learning each day to be happy.

Affiliates

Solden 2015 250x250 EU_175x175.gif brussels airlines Solden bij bol.com! BE NL Mens 200x200 Accessoires