logo melissa milis

Friday. It's Movie Time {Blue Valentine}Het is eventjes geleden maar vandaag wou ik toch nog een mooie film met jullie delen. Blue Valentine, een vrij recente film (2010) zag ik voor het eerst in de cinema 'hangen' toen Jan en ik op vakantie waren in Florida. Het zag er mij best een mooie film uit (en een erg leuke affiche) en eenmaal thuis, heeft Jan op mijn commando de film van internet geplukt. ;-)

De film zelf draait rond een koppeltje: Dean (gespeeld door de immergoeie acteur Ryan Gosling) en Cindy (Michelle Williams). Samen hebben ze een dochtertje. Alles lijkt perfect tussen hun. Je ken het wel zo'n mooi liefdesverhaal waarin alles perfect lijkt, tot we enkele ergernissen naar boven zien komen. De film zelf is opgebouwd rond flashbacks. Hierin zien we hoe de twee elkaar leerden kennen. Deze flashbacks versterken de pijnlijk geforceerde momenten waarop het echtpaar hun oorspronkelijke liefde probeert terug te halen.Het verhaal slingert tussen heden en verleden. Dean besluit om hun huwelijk een boost te geven en boek een motelkamer. Impulsief en ongedwongen. Net zoals het vroeger was. Enkel is de chemie van vroeger voorgoed kwijt, en dat komt nog meer tot uiting tijdens hun weekendje weg.

Ik vond deze film enorm mooi en triest tegelijk. Hartverscheurend is misschien het beste woord.
Op één of andere manier herken ik gedeeltelijk het 'verlies' van de prille liefde. Iedereen die al een tijdje in een relatie zit, kan wel aanvoelen hoe het is en hoe het voelt om de prille liefde te verliezen en over te gaan naar 'houden van'. Enkel heeft het hier een og triestiger kantje. Een wrang gevoel kreeg ik bij de film. Stiekem hoop je de ganse film lang dat alles zal veranderen, leef je mee... alof je het zelf meemaakt of ooit zal meemaken, lijkt het wel.

Een heel erg mooie film vond ik. Jan was minder fan (en viel bijna letterlijk in slaap). Imdb geef mij althans gelijk met een mooie 8,7/10. Het is een film voor liefhebbers van de liefde en de melancholie van afscheid nemen. En moest je niet van liefde houden, moet je gewoon kijken omdat het twee superacteurs zijn! Stiekem wou ik wel een beetje 'Cindy' zijn. Ryan Gosling mag mij althans wel eens op een gitaarke komen verleiden (en dan liefst met die zonnebril en een pint in de hand, dank!) :-)

Veel liefs,
Melissa
at 2:24 PMComments (2)

2 comments :

Tess said...

Oh zeg, ik ken het gevoel maar al te goed. Maar wat je ervoor terugkrijgt, is natuurlijk ook goed, zo niet beter!

Film staat op mijn to-see-lijst :-)

Nele84 said...

Oh, bedankt voor de tip. Het klinkt als iets voor mij, ik ga 'm gelijk ook "internetplukken" ;-).

hello my dear

i am a girl named melissa, married to a boy named jan. together we are building a house, photographing and filming weddings, dreaming of a creative life, inspiring you all with wedding ideas and learning each day to be happy.

Affiliates

Solden 2015 250x250 EU_175x175.gif brussels airlines Solden bij bol.com! BE NL Mens 200x200 Accessoires