logo melissa milis

En wat eet jij?

Laat me eerst even zeggen, ik ben nooit bezig geweest of heb nooit echt geloofd in "gezonde" voeding (ik vond het maar onnozel, die mensen die altijd aan de sla zaten en zichzelf nooit is een zakske chips gunden ;-)) tot het onoverkomelijk was en ik heel erg veel/vaak ziek werd begin dit jaar en wel naar oplossingen moest zoeken in voeding. Begrijp me niet verkeerd, dokters zoeken en helpen veel/vaak maar constant pilletjes slikken, ik ben daar zo niet van, zeker als het enkel symptomen onderdrukt en niet geneest dus ik zocht verder...(meer hier:)
http://www.youtube.com/watch?v=UbBURnqYVzw&feature=share

Een echte gezondheidsgoeroe zal ik nooit worden maar ik ben nog nooit zo verbaasd geweest over de negatieve effecten van één van de meest gegeten producten hier in het Westen: brood (of alles met tarwe/gluten) En na het uitgetest te hebben, kan ik het alleen maar bevestigen... Ik ben verlost van mijn 'broodbuik' maar voel me vooral een pak beter. Al is het moeilijk hoor, leven zonder brood (gelukkig bestaan er alternatieven) - het is zoiets 'ingeburgerd' dat het moeilijk is iets anders te doen of eten...En af en toe gun ik het mezelf nog wel eens, een lekker plakje brood met kaas :-)

Eva Daeleman schreef er ook iets over hier. Ik las met grote ogen en herkende veel.

Elke dag buikpijn is vreselijk, door brood (en melk, nog zoiets onnatuurlijk dat aangeprezen is als 'gezond') te laten ben ik al een stap verder in de oplossing. Volgende week heb ik ook een afspraak met dietiste Christine Tobback die me gaat helpen te kijken naar eventuele voedselintoleranties en ik ben benieuwd.

Leven zonder buikpijn, het zou mooi zijn.

Al mijn liefs,
Melissa


De gluten en melk-vrije versie.
at 10:47 AMComments (8)

8 comments :

Renatelisabeth said...

Brood laten staan lukt me nog niet (ik ben vegetariër en kan niet goed tegen koemelk(producten) dus er blijft zo weinig over als ik ook tarwe en gluten weer. Maar ik eet wel al minder brood dan vroeger).
Wel ben ik van mijn vele migraine aanvallen en gewone hoofdpijn afgekomen door bijna geen koemelkproducten meer te eten.
Wel jammer dat veel mensen toch heel raar staan te kijken als je verteld dat je denkt dat melk en brood misschien helemaal niet zo goed voor de mens is.
Maar ik herken je verhaal dus helemaal :)

Femke said...

Hey miss!

Ik heb ook al jarenlang last hiermee en nog steeds niet laten uitzoeken wat het probleem juist is. Laat me weten hoe het gaat, misschien moet ik ook maar eens langs die dokter, in plaats van het maar steeds uit te stellen!

Vele groetjes en hopelijk is het snel weer allemaal beter!

xxx
Fem

Els04 said...

Bij de Bioplanet en in de Fijnkost(te zwijndrecht) hebben ze veel glutenvrije producten, van Schär. Bvb pasta, koekjes, saus, wraps, bakmeel,...
Succes!

melissamilis said...

De glutenvrije producten zijn idd beter (maar ook nog altijd niet goed volgens het boek) het is zoals sigaretten met en zonder filter vergelijken, die met filter zijn beter maar nog altijd niet gezond zeg maar... al zou ik het al fijn vinden als ik voor een deeltje daar op zou kunnen terugvallen. Fijne tip verder ook van de winkel Els04 (jammer genoeg best wat ver voor mij, heb gelukkig wel één winkeltje hier in de buurt dat ook wat alternatieve dingen verkoopt en daar haal ik nu veel)

En idd Renatelisabeth, het is echt 'not done' hé om geen brood/melk te eten, ze bekijken je alsof je gek geworden bent :-) maar als ik er mij beter bij voel, gaat niemand mij tegenhouden! :)

Naadjes en draadjes said...

Sinds een jaartje mijd ik melkproducten en voeg ik elke dag 2liter water bij mijn menu. Gedaan met hoofdpijn en opgeblazen gevoel.

ktrn said...

Wat interessant! Ik heb sinds jaar en dag last van hevige krampen en vele malen buikpijn na het eten. Dik ben ik niet en een buik heb ik wel. Of het aan de gluten ligt, dat weet ik niet maar ik ben er wel steeds naar op zoek wat goed en niet goed is. Misschien moet ik dat boek ook maar eens lezen!

Wat eet je dan in de plaats van boterhammen, trouwens? :-)

Fotografie Ilse said...

Ik eet sinds 8 jaar lactose-en glutenvrij en het laatste jaar ben ik nog een stapje verder gegaan; volledig graanvrij; Paleo! (op mijn blog een paar links/receptjes om te bakken met amandelmeel; http://fotografieilse.blogspot.be/search/label/Bewust%20leven)
Overigens; alvast een heel mooie huwelijksfoto!

JolienLaenen said...

Als bakkersdochter vind ik dit het slechtste artikel ooit op je blog ;-)

Toch wens ik je veel succes..

hello my dear

i am a girl named melissa, married to a boy named jan. together we are building a house, photographing and filming weddings, dreaming of a creative life, inspiring you all with wedding ideas and learning each day to be happy.

Affiliates

Solden 2015 250x250 EU_175x175.gif brussels airlines Solden bij bol.com! BE NL Mens 200x200 Accessoires