logo melissa milis

WINDOWFARMSVanmiddag bij het surfen op Facebook kwam ik een link tegen naar een TED talk van Britta Riley over windowfarms. Windowfarms zijn ecologische systemen die voornamelijk interessant zijn voor mensen die op appartementen wonen (denk New York) en niet beschikken over een eigen tuin maar toch zelf hun eigen groenten & specerijen willen kweken. Voor iemand die bezig is met gezonde voeding & het super zou vinden om haar eigen tuintje te hebben in de toekomst - maar nu enkel beschikt over een klein appartement, was dit geniaal.

Sinds twee jaar eten we nu zo gezond mogelijk maar wat me nog steeds enorm tegen de borst stoot is het feit dat ik niet weet vanwaar mijn groenten komen en met wat ze eventueel bespoten zijn. We hebben dit zo goed mogelijk opgelost door onze groenten van de Biohoeve te halen en af en toe Smartmat pakketten aan te schaffen (lekker handig EN lekker) maar toch, zo eens lekkere (onbespoten) kruiden uit mijn eigen tuin, het leek me wel wat.
Windowfarms speelt mooi in op die trend. Britta Riley, zelf geboren in Texas op een boerderij maar daarna in The Big City gaan wonend, ondervond dezelfde problemen en richte Windowfarms op. Ze startte een eigen community met als doel zelf planten groeien in hun eigen (kleine) appartementen. Via Kickstarter kreeg ze genoeg support om dan ook eindelijk het product op de markt te brengen. Via haar website kan je nu je eigen windowfarm kiezen. Jammer genoeg is haar systeem nog niet te koop buiten de US maar ik heb me alvast ingeschreven voor het moment dat dit wel zo is & in tussentijd kan je ook gewoon je eigen window farm maken - even googlen en je bent er zo! :)

Gezonde zondag allemaal & tot snel,
Melissa
at 2:15 PMComments (3)

3 comments :

SophieSweetVintage said...

Dat klinkt goed! Ontzettend fijn dat je dit hebt gedeeld. Ik ga er meteen meer over lezen!

Anonymous said...

Awesome! Bedankt voor het delen!

Souraya Hassan said...

Super leuk zeg die Windowfarms! Ik houd van groen dus ga zeker kijken naar meer inspiratie hierover. Bedankt voor het delen! :)

hello my dear

i am a girl named melissa, married to a boy named jan. together we are building a house, photographing and filming weddings, dreaming of a creative life, inspiring you all with wedding ideas and learning each day to be happy.

Affiliates

Solden 2015 250x250 EU_175x175.gif brussels airlines Solden bij bol.com! BE NL Mens 200x200 Accessoires