logo melissa milis

FLORIDA {Day 4: St.Augustine}

De maand april is nog niet om en realistisch gezien... ja hoor, het zou nog kunnen dat ik de weddenschap om alles tegen eind april online te krijgen, win. Maar laat ons eerlijk zijn. De kans begint heel erg klein te worden aangezien ik nu pas dag 4 van onze twee-weken durende reis online zet.

Dag 4 was één van de mooiste van de reis vond ik zelf. We hadden een ganse dag op ST. Augustine te bezoeken. Het is een 'historisch' dorpje en zoals ze zelf beweren heeft het de charme van europa. Alhoewel het allemaal HEEL erg fake was, was het langs de andere kant toch ook pittoresk en lief. De hoofdstraat ST. George is een kasseiweggetje dat je langs leuke (maar soms ook zeer typische) boetieks brengt. Verder zijn er ook enorm veel café's, restaurants en terrasjes te doen. Als je eventjes uit het centrum gaat wandelen, zie je ook al de mannen en vrouwen die van het centrum naar huis gaan en nog in hun 'kostuum' lopen. Jawel, ze gaan allemaal verkleed naar hun werk. Europees naart schijnt ;-)

Wij bezochten het in de voormiddag (toen was het nog zeer rustig en zag je duidelijk dat er 's avonds enorm veel ambiance was geweest) en in de namiddag gingen we iets verder van het centrum weg. We wandelden langs de boulevard en aten de LEKKERSTE cupcakes die ik men leven geproefd heb. Werkelijk! We hebben ook een kleine stop gemaakt in het flagler college een kunstschool in Florida. Het waren denk ik examens op dat moment maar toch, die sfeer en de mensen. Even heb ik overwogen om terug kunst te gaan doen, enkel om in die mooie school te mogen vertoeven!

Tussen de supertypische souvenirwinkels in st. george street was er ook één winkeltje 'red pineaple' dat me meteen opviel. Wat een prachtige kledij en hebbedingetjes. Ik had werkelijk de ganse winkel willen meenemen naar huis. Uiteindelijk werd het enkel een sjaaltje, wat boekjes en een leuk t-shirtje. Ik was echt WEG van deze winkel en de vriendelijke verkoopster. Eventjes wou ik nooit nog ergens anders naartoe en gewoon in deze winkel blijven wonen :-)

Al bij al was het dus een zeer typisch dorpje maar voor wie goed keek was er heel veel creativiteit, leuke shops, enorm leuke cupcakes, toffe houten huisjes en ander leuks te vinden. De mensen hier waren ook ECHT geïnteresseerd in wat wij (als europeanen?) in godsnaam in St. Augustine kwamen doen. Het was echt de moeite om eens te zien.

Kijk zelf maar even!


Eind maart vertrokken Jan en ik op reis naar Florida. Een foto-verslag volgde op de blog. Meer hierover kan je hier vinden: dag 1 | dag 2 | dag 3.

Veel liefs,
Melissa
at 4:33 PMComments (1)

1 comments :

inge said...

Leuk! Heel leuk! Ik vind het ook tof om jou zelf op de foto's te zien!! Enne, leuk jurkje. K had hetzelfde. Had ja, het is helemaal 'stuk-gedragen'. :)
Grtz, inge

hello my dear

i am a girl named melissa, married to a boy named jan. together we are building a house, photographing and filming weddings, dreaming of a creative life, inspiring you all with wedding ideas and learning each day to be happy.

Affiliates

Solden 2015 250x250 EU_175x175.gif brussels airlines Solden bij bol.com! BE NL Mens 200x200 Accessoires