logo melissa milis

Moving on...

Wel trouwen dat doen we! Sowieso! Het is officieel, ik heb een roosjesknots op mijn vinger & het ja-woord klonk naast de kerstboom maar dat we niet enkel trouwen maar ook willen bouwen is ook leuk nieuws. We zijn ondertussen al meer dan een jaar aan het zoeken wat we nu willen: bouwen of kopen/verbouwen. Toen we in 2009 verhuisden naar Herentals en ik vaak op de baan was voor mijn werk, kwam ik telkens opnieuw voorbij een oud retro huis waar ik op een dag zei tegen Jan "moest dit huis te koop staan, dat kocht ik direct". Enkele dagen later, jawel u kan het raden... vol plannen reden we naar de opendeur en ik zag het zo voor mij! Al waren er heel wat minpunten, gaande van vocht (enja van vocht hadden we al genoeg in Herentals) tot een heel erg oud dak en onafgewerkte delen van het huis tot een gevaarlijke beek naast het huis. Nja niet dus... Nogal teleurgesteld in wat toch een droom leek te worden die zou uitkomen, kwamen we thuis. Thuis in de betekenis van "in-ons-appartement-met-schimmel-en-water-in-de-kelder-thuis".



Het deed ons nadenken, zouden we toch niet beter bouwen. Van oude dingen (neem me niet kwalijk, ik ben op en top retro en vintage als het erop aankomt maar een huis bleek toch net dat tikkeltje anders) kreeg je toch enkel last? En zo besloten we om ten eerste te verhuizen (Melissa was namelijk nooit meer gerust als het regende, de kelder zou toch maar weer eens centerparks moeten zijn als ze thuis kwam) en ten tweede is een grote zoek-actie naar architecten te starten. Dat laatste was geen makkelijke klus, ik had dan wel een lijst gemaakt met favoriete architecten, maar die bleken na het bekijken door een kenner nogal "groots" en "duur" te zijn (ja ik als leek had toch weer de goeie er zonder voorkennis weten uit te halen,stoute ik!) Mijn verwachtingen waren groot, ik zocht iemand die creatief was en niet telkens opnieuw dat standaardhuis op elke hoek van de straat zou gaan zetten, maar ofwel konden we het niet betalen (zucht) ofwel woonden de architecten tegen het andere eind van Belgiƫ aan (toch ook niet zo handig).



Uiteindelijk verhuisden we, vonden toch een architect waarmee we een goed gevoel hadden en kunnen we zeggen dat 2012 in alle opzichten spannend zijn! Oh wat kijk ik er naar uit... Om jullie mee te laten genieten hebben Jan en ik beslist om een maandelijkse blog te schrijven over de vorderingen en inspiratie voor "ons huisje" en zo jullie mee te laten volgen in wat ons bezig zal houden de komende maanden... Rechts kan je al een nieuwe link vinden naar alle blogs die geschreven zijn of zullen geschreven worden over dit onderwerp zodat jullie hopelijk overzichtelijk zullen kunnen volgen... we kijken er al naar uit! Om af te sluiten enkele foto's van Jan en mij in ons oude appartement te Herentals (het zag er misschien wel goed uit maar was het dus voor alle duidelijkheid toch niet helemaal :-))



Jan en ik worden nonkel en tante in 2012, we zijn verhuisd naar een schimmel-vrij appartement (buiten kaas is er niets meer wat schimmel bevat, geweldig!) mogen een trouw plannen en gaan een huis bouwen! Wat is het leven mooi.

Ik wens jullie een mooie overgang naar wat hopelijk alweer een prachtig jaar mag worden!

Veel liefs,
Melissa


ps. hopelijk is ons nieuwe appartementje in Westerlo snel even gezellig en kan ik jullie hierover ook een foto-rondleiding geven op de blog! Iets voor naar uit te kijken in ... 2012!!
at 8:10 PMComments (9)

9 comments :

Anonymous said...

mannekes, ik kijk er naar uit om jullie huisblog te volgen en zo steeds uptodate te zijn!
zolang jullie maar een beetje tijd overhouden om eens op babybezoek te komen... x eline

melissamilis said...

SOWIESO Eline ;-) dat boeleke zit nu al de hele tijd in mijn gedachten :)

Femke said...

Haaaaa! Leuk idee! I'm very excited om al dat verhuis/bouw nieuwsjes te lezen! :-) GO 2012! xxx

Annelies said...

Succes met de bouwplannen! Wij starten ook in maart...Spannend :-)

severien said...

Wij ook schimmel in ons appartement (we huren het gelijkvloers van een mooi jaren '50 huis), gelukkig een huisbaas die het zo rap mogelijk wil oplossen. :) ik zou nooit kunnen aarden in een nieuwbouw, maar ik begrijp de keuze ervoor zeker wel! dus ik ben wel heel nieuwsgierig naar jullie huisje! veeeeel succes in het leuke, spannende jaar 2012!!

SophieSweetVintage said...

Oh, wat spannend en leuk allemaal! Ik wens jullie een heel mooi 2012 toe! Liefs!

Marie said...

Wow, Melissa, jij neemt wel heel wat hooi op je vork! Ik wens je voor het nieuwe jaar dan ook hopen energie, inspiratie en geld!;-)

Juf Eefke said...

Spannend! Ook mijn vriend en ik kijken stilletjes aan uit naar een eigen huisje. Iets bouwen heeft mij altijd wel aangesproken maar in deze omgeving (Mortsel, Edegem, Hove, Kontich, Lint,...) moet je daar jammer genoeg Rockefeller voor heten.
Ik ga ook proberen via mijn blog het te posten maar waarschijnlijk niet zo georganiseerd als jullie. Vind jij de omgeving belangrijk? Ik vind het toch moeilijk om ergens te gaan wonen waar ik het niet zo goed ken. Ga ik daar wel graag wonen? Zijn er leuke winkels in de buurt? Zijn er goede scholen? ahja want als wij ooit aan kindjes beginnen...en ik heb tijdens mijn stages als kleuterjuf scholen leren kennen waar ik wel en zeker niet mijn kind naartoe zou willen doen...en zo maakt een vrouw zichzelf dus gek! ;)

Hanke said...

Leuk! Ik ben benieuwd naar de fototour van jullie huidige huisje! :)

hello my dear

i am a girl named melissa, married to a boy named jan. together we are building a house, photographing and filming weddings, dreaming of a creative life, inspiring you all with wedding ideas and learning each day to be happy.

Affiliates

Solden 2015 250x250 EU_175x175.gif brussels airlines Solden bij bol.com! BE NL Mens 200x200 Accessoires