logo melissa milis

Friday. It's Movie Time {Memento}

Vorige vrijdag zouden we Memento kijken. We hadden die film, raar maar waar, nog nooit gezien alhoewel het een vrij bekende en goede film zou zijn. De film kwam twee weken geleden op tv maar wegens te weinig tijd hadden we hem opgenomen en hebben we de film vrijdag gekeken in het gezelschap van één van men liefste vriendinnen.

Leuke tv-avond.
Goeie film.De stijl van de film kon ik ook wel linken aan de andere films die wel al gezien hadden van de regisseur Christopher Nolan. (Inception -> verhaal in verhaal , The dark Knight -> ietwat donker en spannend)

De film gaat over een man die geen korte termijn geheugen meer heeft en daarom elk detail moet vastleggen met polaroids en notities (die best niet te ver weg mogen liggen want dan weet hij niet meer dat ze daar had neergelegd). Lijkt me vreselijk!
Hij gebruikt de notities en tattoes op zijn lichaam om de man te vinden waarvan hij denkt dat hij zijn vrouw vermoordde. Een erg spannende film bestaande uit steeds kleine deeltjes film die achter elkaar geplaatst zijn en die telkens voor een deel 'overlappen'.Qua verhaal misschien iets heel erg 'standaards' maar door de manier van monteren origineel en leuk/spannend gebracht.

Ook een leuke film om samen met je lief te kijken (niet melig of wat dan ook, gewoon een film die zowel mannen als vrouwen wel lijkt te bevallen).


IMDB : 8,7/10

Moest je hem kijken of al gezien hebben,
laat het even weten!

Veel liefs,
Melissa


ps. Iemand nog goeie tips voor een film in mijn genre? (bekijk ook de andere films die ik graag zag: hier, hier en ook hier)____________________________________________________________

Ohja Balthazar van hieronder liet weten via mail dat jullie fantastisch zijn, hij kreeg na mijn blogbericht (dat hij zelf online had gevonden) ineens een heleboel nieuwe aanvragen! Goed gedaan lieve lezers. Balthazar en Melissa zijn trots op jullie! Zoveel brief-liefde! :)
at 10:51 AMComments (6)

6 comments :

Anonymous said...

Scott Pilgrim vs the world
(niet een typische film)
http://www.imdb.com/title/tt0446029/

Up in the air
http://www.imdb.com/title/tt1193138/

The virgin suicides (Wss al gezien? is van 1999)
http://www.imdb.com/title/tt0159097/

3 films die ik onlangs nog heb gezien en die ik alle 3 goed vond.
grts

melissamilis said...

Alle drie gezien en goed bevonden ;-)

Anonymous said...

Topfilm! Ik heb deze echt zeker al een jaar of tien geleden voor het eerst gezien denk ik...Op dvd toen ook de chronologische versie bekeken (was een extra feature). Ook een aanrader!

Moonchild said...

Ik weet niet of het in je gerne valt, maar dit zijn toch een paar van mijn lievelingsfilms:

Wristcutters: A Love Story,
Al waren de vrienden die ik verplicht heb mee te kijken niet overtuigd :)

City Island

The exploding girl
Wil ik al een tijdje graag zien, maar met de blok nog geen tijd gehad.

melissamilis said...

City Island vond ik een goeie (heb ik pas gezien en ga ik volgende week over schrijven). The exploding girl heb ik ook gezien (schreef er al eens een stukje over hier op d blog) - moet je voor zijn wel :)
Vond hem een klein beetje tegenvallen.

Verder ga ik die eerste wel eens checken ;-) dankjewel!!

Moonchild said...

Goh, jouw review had ik nog niet gezien :) Dan is het inderdaad voor iedereen anders, want wou hem zien na een lovende kritiek van iemand anders. Ik ben benieuwd!

Alleszins veel kijkplezier gewenst ;)

hello my dear

i am a girl named melissa, married to a boy named jan. together we are building a house, photographing and filming weddings, dreaming of a creative life, inspiring you all with wedding ideas and learning each day to be happy.

Affiliates

Solden 2015 250x250 EU_175x175.gif brussels airlines Solden bij bol.com! BE NL Mens 200x200 Accessoires