logo melissa milis

Florida {Day 13: Key West - Home}

Zoals ik in mijn vorige post al schreef, was onze laatste dag eentje waarbij we helemaal van Key West naar Miami moesten terugrijden. Onderweg waren we van plan om de Everglades te bezoeken. Een echte NOT-TO-MISS 'attractie' in Florida. Onderweg stopten we even voor wat eten en om te tanken. Jan wou terug vertrekken toen de GPS ineens heel erg raar deed en ons om een PIN code vroeg. Dit hadden we van heel de reis nog niet moeten doen dus lichtjes in paniek zocht ik in het papier dat we meekregen van AVIS. GELUKKIG! Er stond een PINcode in. Snel invoeren en rijden maar. Niet dus. De PINcode was fout volgens de GPS. Zal vast wel aan mijn dikke vingers gelegen hebben (ahja het was warm hé). Nog eens. FOUT.

Oké, lichtjes zwetend bedachten we ons dat we veel geld hadden betaald voor road assistance. Bellen die handel. Na 1 gsm helemaal blut gebeld te hebben, hadden we enkel die van mij nog over, met net evenveel geld als die van Jan dus het leek al onmogelijk maar we probeerden toch. De man aan de lijn kon nog net zeggen dat hij ons niet zou terugbellen omdat we 'europese' klanten waren en toen stierf de lijn en stonden we ergens in the middle of nowhere, zonder hotel, gsm of gps.

We hadden 1 kaart bij, waar 100km gelijk was aan 5cm fzo. De enige oplossing leek ons om (nu we toch op weg waren naar Miami) naar de luchthaven te rijden. Dit was weliswaar nog een 200km verder maar we konden niet anders. Via de mini-kaart en de wegwijzers (die echt wel goed zijn in Amerika, thank god for that!) kwamen we aan in de luchthaven. Dik van ons klote gemaakt, 20 euro terug gekregen en een werkende GPS later, zaten we dus in Miami. Zonder de everglades te zien. Nog eens 300 km terugrijden voor dat park zagen we echt niet meer zitten (en dan nog eens een GPS hebben die het opgeeft, nee danku) ;-) We hadden die nacht toch een hotel in Miami zelf want de volgende ochtend zouden we heel erg vroeg opstaan om terug te keren naar België. Op naar het hotel dan maar. Genieten van een lange douche en nog wat shopping in de plaatselijke mall.

Vroeg het bed in en de volgende ochtend heel vroeg vertrekken naar de luchthaven. 2 dagen zijn we onderweg geweest naar huis. Eindelijk terug in België voelden we ons al snel terug thuis met onvriendelijk NMBS personeel en de LIJN die aan het staken was. Welkom terug.

Florida was fantastisch.
Ik hoop dat jullie ook genoten hebben van het verslag.


Eind februari vertrokken Jan en ik op twee-weken durende reis naar Florida. Een foto-verslag volgde op de blog. Meer hierover kan je hier vinden: dag 1 | dag 2 | dag 3 | dag 4 | dag 5 | dag 6-8 | dag 8-9 | dag 10-12


Veel liefs,
MelissaPS. Diegene die het verslag op de voet hebben gevolgd, weten dat ik een weddenschap aanging met Mathias Vissers. Die mag mij nu pralinen of bloemen schenken want op mijn kalender staat 30 april en dat wil zeggen dat ik gewonnen heb. ;-)
at 10:43 AMComments (3)

3 comments :

Mathias said...

Jeej :-)

Marie said...

Ik krijg zo'n zin om je na te apen ;) Veel geld kwijt? Maarja, in de zomervakantie zal alles sowieso wel duurder zijn hè...

melissamilis said...

Hoi Marie,
Qua geld - viel het eigenlijk nog wel mee. Wij hebben budgethotels genomen (daar bespaar je mee), vooral het vliegtuig en de auto is duur en ginder hebben we ook wel wat gelet op ons eten (zodat we ook nog wat duurdere dingen konden doen zoals Disney).

Bij connections hebben ze vaak goedkopere tarieven. In de zomervakantie is Florida een goedkopere bestemming omdat er dan ook vaak stormweer is (dat is meestal wel maar een kwartiertje maarja)

Wij zijn vooral in die periode geweest (februari) omdat het dan voor mij wat minder druk is en ik er in de lente/zomer niet moet aan denken om er even tussenuit te gaan.

Liefs,
M

hello my dear

i am a girl named melissa, married to a boy named jan. together we are building a house, photographing and filming weddings, dreaming of a creative life, inspiring you all with wedding ideas and learning each day to be happy.

Affiliates

Solden 2015 250x250 EU_175x175.gif brussels airlines Solden bij bol.com! BE NL Mens 200x200 Accessoires